هندوانه کوهی چیست ؟



هندوانه کوهی یا شپله یا کاپاریس که در ارومیه با نام " داغ قارپوزی "معروف است.بالا بردن مقاومت بدن در برابر سرماخوردگی ، خاصیت ضد نفخ ، تحریک و تقویت کبد و ضد عفونی کردن کلیه از جمله خواص داروئی هندوانه کوهی است. درطب سنتی ایران قسمت های مختلف هندوانه کوهی به عنوان داروی محرک کبدی ودرمان تصلبشرائین ، کاهش نفخ ، ضـدرومـاتـیـسم و بــه عـنـوان یـک مدر (دیورتیک ) مورد استفاده قرار می گیرد .

تمامی قسمتهای گیاه هندوانه کوهی مانند میوه ، ریشه ، پوست ، برگ ، غنچه و ساقه گیاه قابل استفاده است میوه وغنچه آن برای تهیه انواع چاشنی های غذایی مانند ترشی ، شور وسس مورد استفاده قرار می گیرد که با توجه به مزه هندوانه کوهی (شبیه به خردل فلفلی) بسیار مورد توجه است . اما ریشه ، برگ ، ساقه و پوست گیاه مصارف دارویی دارد .محصول این گیاه از اواخر خرداد ماه به بار می نشیند و از محصول آن برای تهیه ترشی استفاده می شود.

خواص درمانی هندوانه کوهی

هندوانه کوهی دارای خاصیت مسهل قوی است. در موارد ضعف اعما ل روده، فلج ناحیه امعاء و احشاء آب آوردن انساج و بیماریهای کبدی به کار می رود. از خواص مهم دیگر این گیاه ، اثر ضد ویروسی، می وضد سرطان آن است . نتایج تحقیقات حاکی از آن است که عصاره تام گیاه هندوانه کوهی ممکن است برای مهار رشد و از بین بردن برخی از سلول‌های سرطانی نظیر حنجره، مؤثر باشد. تحقیقات اخیر نشانگر آن است که مصرف گیاه هندوانه کوهی همراه با اشعه رادیو اکتیو دارای اثرات متوقف کنندگی در رشد تومورهای سرطانی می‌باشد. گفتنی است، اخیراً نیز پودر گیاه هندوانه کوهی به عنوان ترکیب درمان کننده بیماری‌های قند و دیابت مصرف می‌شود.

اثر نرم کننده و آرام کردن حملات آسم

هندوانه کوهی در خاک های قلیایی و شور به خوبی رشد کرده و مقاومت زیادی به تنش آب و شوری دارد. مزه ی تند و گس و اثر آرام کننده، معرق، اثر نرم کننده دارد و در دفع سرفه و آرام کردن حملات آسم، دفع کرم کارساز بوده و در درمان دانه های پوستی سودمند است.

سرمایه گذاری بر روی اسانس این گل

گل هندوانه کوهی بسیار معطر است که عطری لطیف به همراه اندکی تلخی دارد و بوی این گل منطبق با مد عطر سازی دنیاست و با گران قیمت ترین عطرهای دنیا رقابت می کند و شاید سرمایه گذاری بر روی اسانس این گل بتواند سود سرشاری را وارد کشور کشور کند.

هندوانه کوهی رفع کننده دردهای مفصلی

ترکیب هندوانه کوهی با ادویه های معطر مانند سنبل الطیب و اسطو خودوس، تحلیل برنده و خارج کننده ترشحات سینه است و چون قاطع بلغم است از این رو برای دردهای مفصلی و سیاتیک و نقرس چه به صورت خوراکی و چه به صورت ضماد استفاده می شود. گیاه کبر یا همان هندوانه کوهی درمان کننده واریس و بیماری های جلدی بواسیر بسیار مفید است و برای شستشوی روده ها بکار می رود.

طرز تهیه ترشی هندوانه کوهی

ابتدا هندوانه کوهی را شسته، دم آن را گرفته، در آب جوشیده و سرد شده بریزید. 5 الی 6 روز هندوانه کوهی ها را در آن ریخته، طی این مدت هر روز آب نمک آن را عوض و در یخچال نگهداری کنید. پس از آن هندوانه کوهی را از آب نمک خارج کرده و با آب روی حرارت گذاشته، وقتی به جوش آمد آب آن را دور بریزید و یکبار دیگر این کار را تکرار کنید تا تلخی آن گرفته شود. دقت کنید زیاد نجوشد زیرا ترشی هندوانه کوهی شما نرم می شود.

بعد از جوشیدن از روی صافی بریزید تا آب آن برود. یک ساعتی صبر کنید و هندوانه کوهی ها را در شیشه مخصوص ترشی ریخته و روی آن سرکه بریزید. بعد از آن کمی نمک اضافه کنید سپس آنرا محکم کرده و در جایی خنک یا در یخچال نگهداری کنید، بعد از 20 روز الی یک ماه ترشی آن آماده است.

·        ماهم روز جمعه هفتم تیر ماه ضمن طبیعت گردی در اطراف کوههای روستای کوتالان ارومیه در جاده انهر مقداری هندونه کوهی یا داغ قارپوزی برای مصرف خود چیدیم .

 















مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها